HomeWaterstofNetPrint deze pagina

WaterstofNet realiseert duurzame waterstofprojecten in de regio Vlaanderen - Zuid-Nederland!

 

WaterstofNet: Energie voor waterstof!

In internationale toekomstverkenningen wordt een belangrijke rol toegedicht aan waterstof als energiedrager. Waterstof, mits duurzaam aangemaakt, biedt perspectieven op diverse domeinen. Minder emissies, geen afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en tegelijkertijd high-tech ontwikkeling en hoogwaardige werkgelegenheid.

Ook Europa onderschrijft het belang van waterstof. De EU lanceerde hiervoor de Joint Undertaking on Fuel Cells and Hydrogen (JU-FCH), waarbij de inspanningen van Europese industrie, kenniscentra en regio's in verband met waterstoftoepassingen worden gebundeld.

Dankzij de aanwezigheid van geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen (actief in de ganse waardenketen van productie tot eindgebruik) heeft de regio Vlaanderen –Zuid-Nederland reële kansen en uitgesproken ambities op vlak van duurzame waterstoftoepassingen.

WaterstofNet maakt deze ambities mee waar en werkt hiervoor structureel samen met leidende energiebedrijven en geïnteresseerde overheden.

Met focus op duurzame waterstof richt WaterstofNet zich op:

- de uitbouw van een waterstofinfrastructuur
- demonstratieprojecten van voor de regio relevante, “vroege markten” toepassingen (in de transport -, logistieke - en maritieme sector)
- onderwijs

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief

Nu inschrijven
Congres

Onze partners

Bekijk al onze partners