HomeWaterstofWaterstofketenDuurzame waterstofPrint deze pagina

Duurzaam waterstof

Waterstof wordt ook geproduceerd door middel van de elektrolyse van water met behulp van hernieuwbare elektriciteit uit zon, wind of waterkracht. 

Waterstof uit zon en wind

Waterstof uit windenergie
Met elektriciteit uit wind- en zon energie kan waterstof worden gemaakt door elektrolyse van water. De prijs van de elektriciteit van windenergie en de benodigde investeringen voor systeemcomponenten zijn nu nog te hoog voor marktconforme waterstof. Dat kan veranderen als er doorbraken komen in de reductie van kosten van elektrolysers, opslageenheden en brandstofcellen. De productie en opslag van waterstof uit windelektriciteit voor de energievoorziening is evenwel nu reeds van belang voor locaties waar de aanvoer van brandstoffen erg duur is en waar geen goede gas- en elektriciteitnetten beschikbaar zijn.

Waterstof uit zonne-energie
Voor het elektrolyseproces kan ook elektriciteit uit zonnepanelen benut worden.

Foto-elektrochemie
Foto-elektrochemische omzetting van zonlicht in waterstof is een concurrerende technologie van PV elektriciteit in combinatie met elektrolyse op de lange termijn. De energie van de lichtfotonen wordt bij dit proces direct gebruikt om waterstofmoleculen uit water vrij te maken.

Terug naar boven

Nieuwsbrief

Nu inschrijven
Congres

Onze partners

Bekijk al onze partners